Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Представники ДАІ та ДГБ проігнорували запрошення громадськості щодо обговорення проблем в даних службах

TAB_7554

29 жовтня 2014 року в приміщенні Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбулася робоча зустріч щодо обговорення найбільш актуальних проблем із наданням громадянам адміністративних послуг Державною автомобільною інспекцією України та Департаментом громадської безпеки МВС України.

Під час зустрічі обговорювалася існуюча схема обслуговування громадян, а також представлено результати проведення всеукраїнської кампанії громадського моніторингу якості надання адміністративних послуг даними службами, яку провела Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів.TAB_7559

На жаль, ні представники Департаменту громадської безпеки МВС України, ні Державної автомобільної інспекції України не з’явилися на обговорення, хоч і були запрошені офіційним листом. Це означає, що дані служби не зацікавлені у співпраці із громадськістю та запровадженні подібних ініціатив. Відповідно, вони не бажають отримати дійсно об’єктивну інформацію про стан дотримання прав і свобод громадян у підпорядкованих органах і підрозділах.

Більше того, від Департаменту громадської безпеки надійшов лист, в якому зазначено, що в них немає жодних проблем із адмінпослугами:

 01102

Але проблеми все-таки є, вони описані на 16 сторінках. Ознайомитися зі звітом моніторингу якості адміністративних послуг в ДГБ можна за цим посиланням.

Такі заяви насторожують. Схоже, потрібно підвищувати громадську пильність, адже небажання прислухатися до громадської думки – недобрий знак.

 

Нагадаємо, моніторинг здійснювався в рамках проекту “Громадський контроль за наданням адміністративних послуг правоохоронними органами” за підтримки Європейського Союзу, представленого Європейською комісією.

Поділитися

Інші новини