Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

База електронних адрес органів місцевого самоврядування України для запитів на доступ до публічної інформації

Експерти Асоціації УМДПЛ в ході підготовки одного з досліджень виявили, що в Україні відсутня єдина база електронних адрес органів місцевого самоврядування для направлення запитів на доступ до публічної інформації. Відтак, було сформовано відповідну базу, яка може стати в пригоді журналістам і активістам.

Web

База електронних адрес органів місцевого самоврядування для направлення запитів на доступ до публічної інформації буде корисна для проведення досліджень, в ході яких необхідно отримати інформацію з усіх районних чи обласних центрів України, або районних центрів чи міст конкретної області тощо. Також база містить низку адрес, які досить складно знайти в мережі Інтернет через відсутність офіційних веб-сайтів у деяких населених пунктів, або відсутності на них контактної інформації.

До бази включені електронні адреси:

  • міських та селищних рад населених пунктів, які є обласними/районними центрами
  • міських рад міст обласного підпорядкування
  • обласних рад

Всі електронні адреси є дійсними. У випадку виявлення неточностей у базі просимо повідомити про це на електронну адресу Асоціації УМДПЛ umdpl.association@gmail.com.

Дослідження, в ході якого створено цю базу, здійснене за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у межах проєкту «Напрацювання нормативно-правових актів для використання систем відеоспостереження для охорони громадського порядку».

Поділитися

Інші новини