Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

4 березня в Черкасах відбулося виїзне засідання Спілки вірмен України

        4 березня в Черкасах відбулося виїзне засідання Спілки вірмен України, у якому прийняв участь голова Спілки вірмен України Вілен Шатворян, перший заступник голови Черкаської обласної ради Володимир Вовченко, керівники регіональних вірменських общин, представники вірменського духівництва і почесні гості.

     До участі у засіданні був запрошений регіональний координатор по зв’язках із громадськістю Уповноваженого ВР України з прав людини Володимир Батчаєв.

     В рамках заходу відбулося відкриття громадської приймальні Черкаської обласної вірменської общини «Арарат», відвідини Черкаського обласного спеціалізованого будинку дитини, а також, богослужіння у вірменській церкві.

     Основними темами обговорення в ході засідання стали становлення і розвиток Черкаської вірменської общини, актуальні питання взаємодії вірменської общини з органами влади і місцевого самоврядування, основні напрями діяльності молодіжної організації общини в 2013 році. Було розглянуто пропозицію про створення Вірменського скверу в Черкасах, також, відбулося вручення почесних грамот Союзу вірмен України за особисті досягнення.

     Перший заступник голови обласної ради Володимир Вовченко проінформував, що обласна влада завжди позитивно ставиться до співпраці з громадськими організаціями вірменської громади, залучення молоді до культурно-просвітницьких заходів, відзначення національних та релігійних свят.

      Регіональний координатор по зв’язках із громадськістю Уповноваженого ВР України з прав людини Володимир Батчаєв прийняв участь в обговоренні актуального для вірменської діаспори питання щодо дотримання прав представників вірменської спільноти під час їх звернення до підрозділів Управління Державної міграційної служби в Черкаській області, робота якої у вірмен викликає невдоволення – за твердженням присутніх, посадовці ДМС вимагають від громадян вірменської національності для отримання паспорта для виїзду за кордон додаткових і не передбачених законодавством документів, постійно здійснюють так звані «перевірки законності отримання паспорта України», через бюрократичні перешкоди ускладнено отримання громадянства України, якого доводиться чекати роками, постійно надаючи до ДМС все нові й нові документи. Присутні дійшли до згоди, що ця проблема потребує обговорення на зустрічі за участю керівників місцевого Управління ДМС, заплановано протягом березня провести таку зустріч.

      Довідка: Асоціація УМДПЛ співпрацює з Уповноваженим ВР України з прав людини на підставі укладеного Меморандуму про співробітництво

Поділитися

Інші новини