Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Асоціація продовжує навчати молодь на літніх таборах захисту від свавілля міліції

Асоціація УМДПЛ, спільно з ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив», в серпні 2015 року провела ряд тренінгів по правилам спілкування з правоохоронцями. Тренінги проходили на літніх таборах для молоді зі всієї України в Ужгороді, Вінниці та м. Києві. Молодь зі всієї України дізналась чим нова поліція буде відрізнятись від міліції, як потрібно себе поводити під час спілкування з правоохоронцями, обговорила важливість проведення громадського моніторингу дії правоохоронців.

Тренінги окрім теоретичної частини містили і практичну складову. Так в Вінниці, після проведеного тренінгу бажаючі відвідали чергову частину, що знаходилась поруч, з моніторинговим візитом. Під час «екскурсії» було виявлено ряд порушень про які було повідомлено працівникам міліції і залишено відповідний запис в книзі скарг та пропозиції. В інших містах, було проведено моделювання різних життєвих ситуацій, щоб учасники тренінгу могли на практиці закріпити отримані знання.

Тренерами виступають експерти Асоціації, що мають досвід відвідування місць несвободи в рамках національного превентивного механізму, мобільних груп, проведення моніторингових кампаній «Міліція під контролем», викладали новій патрульній службі тощо.

Якщо ви маєте бажання організувати подібний тренінг у вашому місті, достатньо написати нам на електрону скриньку – umdpl.association@gmail.com.

Майстер-клас “Ти і міліція” проведено в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

3 1 2

Поділитися

Інші новини