Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Асоціація УМДПЛ видала посібники з моніторингу місць несвободи Національної поліції України та ДПтСУ

Асоціація УМДПЛ підготувала два методичних посібники з особливостей моніторингу місць несвободи в органах Національної поліції України та Державної пенітенціарної служби України.

Посібники доступні за посиланнями:

Посібники розроблені фахівцями Департаменту з реалізації НПМ Уповноваженого ВРУ з прав людини, експертами Асоціації УМДПЛ для використання моніторами національного превентивного механізму під час здійснення візитів до відповідних установ. В посібниках узагальнений та впорядкований досвід проведення моніторингових візитів територіальних органів Національної поліції України (раніше – місця несвободи системи МВС) та ДПтСУ, описано найбільш дієві методи моніторингу задля підвищення ефективності роботи національного превентивного механізму з виявлення та фіксації випадків катувань та жорстокого поводження. Практичні рекомендації, що надані у ньому, мають збільшити ефективність попередження таких порушень під час реалізації НПМ в Україні. 

Посібники мають стати в нагоді будь-кому, хто займається моніторингом органів державної влади, особливо органів правопорядку.

Посібники розроблені в рамках проекту “Підвищення  ефективності діяльності національного превентивного механізму в сфері  захисту прав та свобод осіб у місцях несвободи в системі Міністерства внутрішніх справ та Державної пенітенціарної служби України” Міжнародного Фонду “Відродження”.

Поділитися

Інші новини