Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Чернігівські школярі проовжують озброюватися знаннями для захисту себе від порушень з боку міліції

1367406199У передостанній день квітня у чернігівській школі №12 пройшли ще дві лекції в рамках освітньої стратегії Асоціації УМДПЛ, спрямованої на підвищення спроможностей молоді опиратися незаконним діям міліції. Слухачами на цей раз стали 58 учнів дев’ятих класів та їхні вчителі.

Цього разу найбільше зацікавлення аудиторії викликало обговорення питань, що можуть, а що не можуть робити працівники міліції в разі, якщо громадянин скоїв адміністративне правопорушення та загальні принципи, яких варто дотримуватися у спілкуванні із міліціонером. Лекторці, представниці Асоціації УМДПЛ у Чернігівській області Аллі Лепесі діти після закінчення заходу аплодували стоячі. Отриману інформацію учасники заходу назвали вкрай необхідною, а пам’ятки про спілкування з представниками міліції у низці типових ситуацій учні понесли додому щоб, за їхніми власними словами, докладніше вивчити разом із батьками.

Лекція була проведена в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини