Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

В УМВС України в Житомирській області відбулося перше у цьому році засідання Громадської ради

       Наприкінці березня в УМВС України в Житомирській області пройшло засідання Громадської ради, участь в якому взяли і керівники обласного Управління. Порядок проведення зібрання передбачав декілька питань, пов’язаних з діяльністю органів внутрішніх справ.

       Відтак з вступним словом перед присутніми виступив начальник УМВС України в Житомирській області генерал-майор міліції Олександр Просолов, який наголосив, що система органів внутрішніх справ знаходиться на етапі реформування з метою її максимального наближення до європейських стандартів правоохоронної діяльності. Тому вимоги і керівнитцва МВС, і обласного управління – забезпечити практичну реалізацію у повсякденній діяльності міліції принципу «Людина понад усе».
       Саме задля цього УМВС здійснюються конкретні кроки щодо усвідомлення кожним працівником сучасних реалій: це і постійні заняття у системі службової підготовки, це і покращення технічного оснащення підрозділів та запровадження нових схем роботи.

       Важливою у цьому аспекті є думка громадськості щодо роботи міліції. Олександр Анатолійович висловив сподівання, що діяльність Громадської ради буде спрямована на вироблення ефективних механізмів її покращання.
      В ході активного обговорення окремих питань роботи органів внутрішніх справ Житомирщини відбулася презентація проекту «Міліція під контролем», а також на розгляд членів ради було внесено пропозиції щодо організації та проведення вивчення громадської думки про діяльність міліції.

      Окремо присутні обговорили умови та правила отримання громадянами України паспортів для виїзду за кордон.

Поділитися

Інші новини