Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Експерти Асоціації УМДПЛ провели заняття для молоді Києва.

18 лютого 2012 року експерти Асоціації УМДПЛ провели заняття в рамках Школи громадської активності для молоді, що відбулась 18 – 19 лютого в Києві. Організатором школи виступила молодіжна громадська організація „Фундація Регіональних Ініціатив”. Серед ключових тем, які розглядали учасники Школи, були – права людини та особливості спілкування громадянина з міліцією. В якості тренерів організатори Школи запросили членів Асоціації УМДПЛ Вадима Пивоварова та Марину Цапок.

Участь у Школі взяли понад 20 молодих людей з Києва, Дніпропетровська та Житомира. „Найбільше молодь цікавить, чи взагалі права людини – це не вигадка, не міф, вигаданий політиками. Про права людини часто говорять з екранів телевізорів та на мітингах, але щоб вміти користуватись реальними механізмами захисту свої прав – потрібно мати знання, яким, на жаль, не вчать в українських школах і навіть університетах. В цій ситуації обов’язок усіх правозахисних організацій працювати із якнайбільшою кількістю молоді, поширювати розуміння цінностей прав людини разом із механізмами захисту власних прав”, – поділилась враженнями Марина Цапок, програмний асистент Асоціації УМДПЛ, після проведення тренінгу на тему прав людини під час Школи.

„Молоді люди здебільшого цікавляться тим, що може принести їм користь на практиці, – зазначив Вадим Пивоваров, виконавчий директор Асоціації УМДПЛ, – а тренінг зі спілкування з міліцією завжди викликає жвавий інтерес, незалежно від того, чи в аудиторії дівчата чи хлопці. Кожен з присутніх зазвичай чітко розуміє, що в будь-який момент може стикнутись із ситуацією, в якій спілкування з міліціонером не уникнути. Тому я часто відповідаю на питання, які стосуються абсолютно різних ситуацій – починаючи зі спілкування з патрульними і закінчуючи специфікою роботи чергових частин міліції”.

Поділитися

Інші новини