Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Захист наркозалежних осіб та секс-працівників механізмами громадського моніторингу та експертизи.

      В Києві з 10 по 13 вересня відбувся спеціалізований тренінг «Захист наркозалежних осіб та секс-працівників механізмами громадського моніторингу та експертизи». Він розпочав серію тренінгів для зазначених цільових груп, які будуть відбуватись протягом вересня. Учасниками стали активісти громадських організацій, які займаються захистом прав споживачів ін`єкційних наркотиків та працівників комерційного сексу, зокрема «Асоціація учасників ЗПТ України», «Всеукраїнська Ліга «Легалайф» та інші.
 

      Спеціалізований тренінг організувала Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

     Під час тренінгу учасники разом із тренерами розглянули найбільш поширені випадки порушень прав вразливих груп з боку правоохоронців. Знання того, як за законом мають діяти чергові частини міліції, патрульна служба, працівники оперативних служб має стати інструментом для захисту від протиправних дій міліції. Організатори тренінгу планують, що «озброєні» знаннями учасники навчань організують та проведуть всеукраїнський моніторинг порушень прав наркозалежних та секс-працівників правоохоронцями, результати якого будуть узагальнені та передані до МВС.

     «В Кіровоградській області до мене вже звертаються люди. І дівчата, з якими я працюю – не виключення. Вони звикли до того, що хтось намагається захищати їх зі сторони і на них потім не буде ніякого тиску. Але тепер їх розуміння проблеми змінилось. Вони розуміють, що треба вирішувати їх самостійно, вони готові займатись моніторингом і захищати свої права», – зазначила представниця організації «Всеукраїнська Ліга «Легалайф».

Поділитися

Інші новини