Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

МІЛІЦІЯ ПІД КОНТРОЛЕМ: КИЇВСЬКА МІЛІЦІЯ – ПОГЛЯД РОСІЯНИНА СКРІЗЬ СЛУХАВКУ

Із повідомлень МВС України наразі зрозуміло, що основний акцент по роботі із туристами зроблено саме на англомовних туристів, які своїми відгуками про роботу української міліції й будуть власне “робити погоду” щодо іміджу правоохоронців.

Віддаючи належне зусиллям МВС, активісти кампанії “Міліція під контролем” одночасно вирішили перевірити, наскільки комфортним буде спілкування з міліцією величезної групи інших, російськомовних туристів з країн СНД.

30 травня чергові частини усіх 10 районних управлінь м. Києва почули запитання щодо того, чи потрібно якось реєструватися у столиці туристам із Росії, наприклад, якщо вони, скажімо, будуть перебувати тут протягом 10 діб.

Ми маємо відзначити, що в цілому необхідну інформацію надали усі чергові частини, повідомивши робочі телефони та адреси відділів паспортної служби або дільничних, куди можна звернутися за консультацією. Серед кращих управлінь можна вказати Дарницьке РУ, Дніпровське РУ, Святошинське РУ та Подільське РУ, де чергові офіцери надали інформацію швидко та зрозуміло.

В той же час в Оболонському районному управлінні після того, як монітори поставили запитання, їх було переведено в режим очікування з прослуховуванням мелодії, а потім й взагалі було відключено. Тому адресу дільничного пункту їм вдалося отримати лише з другої спроби. В Солом’янському РУ черговому також знадобилося кілька хвилин, аби знайти список службових телефонів, а черговий Голосіївського РУ від самого початку обрав агресивно-підвищену тональність для спілкування.

Ставлячи цього дня черговим частинам м. Києва відмітку “дуже добре”, громадські монітори зичать працівникам міліції доброго настрою та наснаги у виконанні їх професійних обов’язків.

Довідка: У всеукраїнських кампаніях “Міліція під контролем” беруть участь активісти понад 80 громадських організацій. Фінансову підтримку надають МФ “Відродження”, Посольство ФРН в Україні, Національний Фонд підтримки демократії (NED) (США). Координуються кампанії Асоціацією УМДПЛ.

Поділитися

Інші новини