Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Оцінка дотримання прав людини українською міліцією: звіт правозахисників за 2011 рік

     19 грудня 2011 р. в м. Києві в прес-центрі «Укрінформ» (вул. Б. Хмельницького, 8/16) о 10:00 відбудеться круглий стіл «Дотримання прав людини міліцією: оцінка правозахисників». На заході будуть представлені результати моніторингу діяльності органів внутрішніх справ в сфері дотримання прав людини, який проводився протягом 2011 року експертами Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ).

    До участі в обговоренні запрошені: представники органів державної влади, міжнародних інституцій, що опікуються правами людини, експерти правозахисних організацій. 

    Звіт містить не лише інформацію про порушення, а й рекомендації для органів влади по тому, як покращити роботу міліції. Формат круглого столу був обраний організаторами саме для того, щоб під час обговорення більш ефективно донести представникам МВС, органів прокуратури, профільних комітетів ВРУ позицію експертів-правозахисників, спонукати їх до конструктивного діалогу та співпраці.

    Основними темами для обговорення під час круглого столу стануть:

     – дотримання права на життя, захист від катувань, жорстокого поводження в українській міліції;

    – забезпечення свободи мирних зібрань – чи законно діють правоохоронні органи під час мирних акцій;

    – громадський контроль за діяльністю міліції: проблеми та перспективи взаємодії влади з громадськістю.

Поділитися

Інші новини