Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Фільмування та фотографування міліції – під забороною? (ПРЕС-АНОНС)

6 вересня о 16.00 в приміщенні офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини (вул.Інститутська, 21/8) відбудеться круглий стіл «Фільмування та фотографування міліції – під забороною?». Під час нього учасники обговорять підстави вільно фотографувати чи знімати на відео працівників міліції, які знаходяться при виконанні службових обов’язків. До обговорення запрошені експерти неурядових організацій, які мають досвід моніторингу дій правоохоронців, представники Міністерства внутрішніх справ України, працівники офісу Омбудсмена України, журналісти.

Обговорення під час круглого столу покликане з’ясувати, хто ж насправді має рацію у тривалій суперечці між різними підрозділами МВС та громадськістю. Офіційної позиції Міністерство досі не надало, натомість були оприлюднені декілька відповідей від Департаменту охорони громадського порядку та Управління Державтоінспекції МВС. Але і в цих документах вичерпної відповіді годі й шукати.

Правозахисники мають власну позицію з цього питання – фотографувати і знімати міліцію не лише можна, але й треба. Це допомагає відомству вчитись на власних помилках. Під час круглого столу представники Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) представлять результати творчого конкурсу «Міліція під контролем». На конкурс приймались фото- та відеоматеріали, здобуті шляхом «полювання» на міліціонерів.

До участі у круглому столі запрошуються усі зацікавлені.

Для участі у круглому столі необхідна попередня акредитація за електронною адресою marishka.ts@gmail.com або за телефоном (097) 96 173 46 (Марина Цапок, програмний асистент Асоціації УМДПЛ).
 

Поділитися

Інші новини