Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Державна міграційна служба відреагувала на звіт громадського моніторингу

Під час круглого столу, що відбувся 29 липня 2014 року на тему «Адміністративні послуги в Державній міграційній службі – погляд громадськості», Тетяна Нікітіна,  заступник Голови ДМС, пообіцяла надіслати листа до Асоціації УМДПЛ про результати розгляду звіту моніторингу та вжитих по ньому заходів. Нагадаємо, що кампанія моніторингу якості надання адміністративних послуг Державною міграційною службою проходила з 16 по 29 травня 2014 року.

Нарешті довгоочікувана відповідь надійшла. Мовилося про таке:

1. Ряд керівників територіальних органів притягнуть до дисциплінарної відповідальності.

2. Керівників територіальних органів ДМС зобов’язали привести графіки роботи та прийому громадян у відповідність до законодавчих вимог («не менше 40 годин на тиждень, у тому числі в суботу – не менше шести годин»).

3. Актуалізують інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг, а згодом – розмістять їх в територіальних органах та підрозділах ДМС.

4. В деяких територіальних органах та підрозділах було проведено навчання щодо дотримання норм чинного законодавства при наданні адміністративних послу, в тому числі – етики поведінки при спілкуванні з відвідувачами, підвищення професійного рівня, взаємодія з філіями ДП «Документ» тощо.

Проте деякі зауваження, як пояснюється, ДМС не може усунути власними силами:

Через оренду займаних приміщень: обладнати приміщення зручними коридорами, кімнатами, санвузлами; через обмежене фінансування: обладнати приміщення пандусами. Також не залежить від можливостей служби облаштування прилеглих територій зупинками громадського транспорту і місцями для стоянки приватного автотранспорту.

Окрім того, у листі заперечили існування деяких фактів, що наводилися у звіті.

 

Дякуємо всім, хто долучився до кампанії громадського моніторингу надання адміністративних послуг в ДМС!

Будьмо завжди активними та свідомими, адже бодай невеликі зусилля кожного з нас сприяють великим перетворенням в державі!

Слідкуйте за анонсами та приєднуйтеся до наступних кампаній моніторингу!

1

 

2

 

3Анастасія Малинка

інформаційний менеджер Асоціації УМДПЛ

 

Поділитися

Інші новини