Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Інформаційний стенд Громадської ради – у Чугуївському райвідділі міліції

1364538628За ініціативи заступника голови Громадської ради, керівника Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», голови Харківського обласного осередку Асоціації УМДПЛ Юрія Чумака у Чугуївському РВ ГУМВСУ в Харківській області було встановлено стенд правової інформації.

Одним із завдань сучасної міліції є організація взаємодії органів внутрішніх справ із громадськістю з метою інформування населення про результати роботи у боротьбі зі злочинністю та підтриманню громадського порядку в державі, а також профілактика правопорушень.

А однією з найважливіших функцій Громадської ради, що діє при Головному управлінні МВС України в Харківській області, є участь у налагодженні взаємодії міліції з громадськістю, сприяння практичній реалізації заходів із правової освіти населення.

За ініціативи заступника голови Громадської ради, керівника Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», голови Харківського обласного осередку Асоціації УМДПЛ Юрія Чумака, який є мешканцем Чугуєва, було вирішено презентувати стенд правової інформації Чугуївському РВ ГУМВСУ в Харківській області.

Означений стенд було виготовлено за підтримки члена Громадської ради, представника Харківської правозахисної групи та голови Чугуївської правозахисної групи Романа Лихачова.

27 березня 2013 р., за участі місцевих ЗМІ, відбулась урочиста передача стенду, разом з інформаційними матеріалами та пам’ятками, керівництву райвідділу.

Як зазначив начальник Чугуївського РВ ГУМВСУ в Харківській області підполковник міліції Гаррі Клєріні, міліція завжди рада вітати почини громадських активістів, які спрямовані на покращення взаємодії правоохоронців з населенням. Стенд правової інформації, на думку керівника органу внутрішніх справ, сприятиме правовій просвіті жителів Чугуївщини та допоможе міліції у проведенні профілактичної роботи з населенням.

Новий стенд містить витяг з Положення про Громадську раду, список її членів та контакти приймальні Громадської ради, інформацію про телефони «гарячих ліній» організації «Ла Страда – Україна», за якими можна одержати правову консультацію з протидії насильству у сім’ї, запобігання торгівлі людьми та з інших питань, «телефони довіри» правоохоронних органів, докладні роз’яснення щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги у разі затримання, буклети, підготовлені правозахисниками в рамках ініціативи «Посилення правових можливостей», що підтримується Міжнародним фондом «Відродження», а також пам’ятки, розроблені Асоціацією УМДПЛ.

Як вважає Юрій Чумак, правові знання є конче необхідними громадянам у спілкуванні з міліцією, у цьому питанні неухильно спрацьовує принцип «поінформований – значить, підготовлений». Правозахисник висловив надію, що ініціатива чугуївців буде підхоплена, і найближчим часом подібні стенди будуть встановлені в інших райвідділах міліції Харкова та області.

Георгій Кобзар

Поділитися

Інші новини