Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Кримські школярі обговорювали якою має бути українська міліція

1367475747Сімферопольські школярі продовжують дізнаватися як треба поводитися, щоб попереджати їхні незаконні дії. Цього разу лекції з основ безпечної поведінки під час контактів з представниками правоохоронних органів активістка Асоціації УМДПЛ Альона Луньова провела у Спеціалізованому навчально-виховному комплексі «Лінгвіст». Слухачами двох лекцій стали 35 учнів 9 та 10 класів.

Заходи мали свої специфічні риси, оскільки у закладі навчаються діти забезпечених батьків, і в тому числі міліцейських чиновників. Діти здивували лекторку тим, що у відповідь на запитання «хто такі міліціонери?», поставлене на початку лекції вона не почула жодної позитивної або хоча б нейтральної характеристики. Відповіді учасників коливалися у діапазоні між «це люди, які деруть бабло» та «ті, що нічим не кращі за злочинців». Але в процесі обговорення лекторці вдалося скорегувати уявленні школярів про роль правоохоронних органів у демократичному суспільстві і довести, що те, якою буде міліція в нашій країні, великою мірою залежить від нашої активної участі у формуванні «соціального замовлення» для правоохоронних органів та використання механізмів громадянського контролю і оскарження незаконних дій недоброчесних міліціонерів. Не дивлячись на втому – заняття відбулися наприкінці напруженого навчального дня – старшокласники активно включилися в обговорення, ставили багато запитань і були вдячні за надані поради.

Лекції були проведені в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта

.

Поділитися

Інші новини