Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

На Харківщині підлітки вчилися спілкуванню з поліцією за допомогою анімації

DSC05349
Майстер-клас з використанням анімаційного фільму «Ти і поліція» відбувся 23 вересня у м. Чугуєві Харківської області.

Для старшокласників міста навчальний захід провів член правління Асоціації українських моніторів дотримання прав людини (Асоціації УМДПЛ) Юрій Чумак. У майстер-класі взяло участь понад 30 юнаків та дівчат.

Учасники дізналися про те, як правильно поводитись з правоохоронцями, аби не наразитися на неприємності, отримали правові поради від правозахисника та переглянули анімаційний фільм «Ти і поліція».

Мультфільм охоплює найбільш розповсюджені ситуації, з якими може зіткнутися підліток у своєму спілкуванні з поліцією. Фільм нараховує 6 типових сюжетів: «Відчиніть! Поліція!», «Пред’яви паспорт! Виверни кишені!», «Терміново прийди до слідчого!», «Тебе затримано за адміністративне правопорушення!», «Поліцейська жорстокість». Про всі ці теми на власних цікавих прикладах «розповідають» герої мультфільму – підліток Вась-Вась та його старша сестра Оленка. Анімаційна стрічка, в першу чергу, розрахована на підлітків 16-18 років, а також на всіх зацікавлених, хто хоче підвищити свою правову обізнаність у ситуаціях спілкування з правоохоронцями.

Зазначимо, що серію анімаційних фільмів «Ти і поліція» виготовлено студією Real Stories Production спільно з Асоціацією УМДПЛ за фінансової підтримки Програми «Матра» посольства Королівства Нідерландів в України.

DSC05423

Поділитися

Інші новини