Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Підлітку про поліцію: Як спілкуватися з поліцейськими, щоб і їх не образити і собі не нашкодити

«Твої права завжди захищає закон. Пам’ятай про це і користуйся», – наголошує героїня мультсеріалу «Ти і поліція». Цими вихідними користуватися своїми правами під час спілкування з поліцією вчилися підлітки урбаністичної школи «Svidomi».

DSC_8546

У рамках блоку «Безпека в місті», 18 лютого 2017 року, Сергій Перникоза, тренер Асоціації УМДПЛ, поспілкувався з дітьми про серйозні речі.  Антон, один із учасників тренінгу розповів: «Ми дізнались про те, що означає суспільство; як поводитись, коли до вас звертається поліцейський; які права мають неповнолітні та що робити в ситуації, коли нас підозрюють у вчиненні злочину».

DSC_8504

На практиці діти розібрали життєву ситуацію «Пред’явіть документи і виверніть кишені». Під час постановки сценки діти представили модель власної поведінки під час взаємодії з поліцією. Щоб підказати правильну модель взаємодії, у сценку втрутився тренер Сергій.

DSC_8525

Інші найпоширеніші ситуації підлітки зможуть дослідити у брошурі «Підлітку про поліцію». Брошура також є в електронному форматі – http://bit.ly/2jqvXAl

За словами підлітків, такі тренінги потрібно проводити частіше. «У моїй школі вже другий рік поспіль проходять уроки правознавства. Після сьогоднішнього заходу я зрозуміла, що ми вчимо не те, що треба», – поділилася враженнями учасниця тренінгу «Підлітку про поліцію».

DSC_8498

Ні школа, ні батьки не гарантують, що неповнолітні знатимуть правила спілкування з поліцією, якщо не викликати у дітей інтерес.

Викликати інтерес до такої серйозної теми Асоціації УМДПЛ також вдається за допомогою мультсеріалу «Ти і поліція». Під час тренінгу підлітки переглянули 4 серію мультфільму. Усі серії можна переглянути за посиланням: http://bit.ly/2kGTAb5

Співорганізатор заходу з Київського палацу дітей та юнацтва, Олександра, підсумувала: «Якби у моєму дитинстві були такі навчальні можливості, я би поводилася більш впевнено у багатьох ситуаціях».

Захід відбувся у межах діяльності програми «Просвітництво» за участю Київського палацу дітей та юнацтва і Урбаністичної школи для підлітків «Svidomi».

Програма «Просвітництво» має на меті підвищити рівень правової освіти та свідомості серед населення шляхом розповсюдження інформаційно-просвітницьких матеріалів та проведення навчальних заходів різного типу. Детальніше про програму – тут.

Поділитися

Інші новини