Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Поліцейським – про права людини за допомогою документального кіно

DSC09372

9 грудня, в рамках заходів з нагоди відзначення Дня прав людини та проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права, в Управлінні патрульної поліції міста Харкова відбувся перегляд документального кіно з прав людини.

Правозахисник, регіональний координатор Мандрівного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays UA, голова Харківського обласного осередку Асоціації УМДПЛ Юрій Чумак провів інтерактивну лекцію-бесіду щодо важливості забезпечення прав і свобод людини, а також представив увазі патрульних поліцейських документальну стрічку з Docudays UA «Все йде за планом» українського режисера Миколи Дондюка.

По закінченні перегляду відбулася жвава дискусія щодо місця й ролі працівників поліції у відстоюванні прав і законних інтересів громадян, необхідності відповідального ставлення до правопорядку всіх членів суспільства, забезпечення рівності всіх перед Законом.

І фільм, і спілкування видалися для патрульних поліцейських напрочуд цікавими. Тому кінопоказ стрічок Docudays UA заплановано організувати в усіх батальйонах патрульної поліції Харкова.

Аналогічний захід відбувся 8 грудня у Головному управлінні Національної поліції в Харківській області, де Юрій Чумак презентував для поліцейських документальну кінострічку «Тягар доказів» (режисер Стефан Кессіссоґлу, Німеччина), що оповідає про нелегку долю шукачів притулку в Чехії.

День прав людини – міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення нею Загальної декларації прав людини в 1948 році.

Запровадження єдиної міжнародної системи захисту прав людини стало одним із найважливіших завдань створеної після завершення ІІ світової війни Організації Об’єднаних Націй. Наріжним каменем у побудові цієї системи і стало прийняття Загальної декларації прав людини.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про національну поліцію», Національна поліція України – центральний орган виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічного порядку та громадської безпеки.

Автор – Георгій Кобзар

DSC09373

Поділитися

Інші новини