Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Посібник «Права людини за ґратами»: путівник Ваших правових знань

Місця ув’язнення та відбування покарання є найбільш уразливими з точки зору порушення прав людини. У кожному демократичному суспільстві моніторинг ситуації у пенітенціарних закладах є предметом для досліджень як з боку професіоналів, які займаються цим питанням, так і громадських активістів.

DSC_0427

27 грудня 2016 року відбулася підсумкова зустріч у рамках постійно діючої робочої групи при управлінні нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень в місцях несвободи Генеральної прокуратури України. Під час заходу Асоціація УМДПЛ презентувала новий практичний посібник «Права людини за ґратами».

DSC_0459

У новому практичному посібнику зібрано максимальну кількість правової інформації з тематики виконання та відбування покарань. Посібник не має на меті висвітлити теоретичні аспекти діяльності в’язниць та виправних колоній або представити курс лекцій з кримінально-виконавчого права тощо. Завантажити практичний посібник можна за посиланням.

Авторами посібника є Олександр Федорук, експерт Асоціації УМДПЛ, та Ірина Яковець, доктор юридичних наук. Знання права та досвід Ірини Яковець були надзвичайно корисними під час підготовки посібника.

15731660_1057217341056358_1641480948_n

«Практичний посібник «Права людини за ґратами» – ​це путівник правових знань для спілкування з персоналом пенітенціарних органів та установ, а також належного інформування ув’язнених, засуджених, їх близьких та родичів, інших осіб про основи діяльності органів та установ Державної кримінально-виконавчої служби України»,- зауважив Олександр Федорук, керівник Програми «Права людини за ґратами».

В’ячеслав Свірець, керівник Управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях Генеральної прокуратури України, впевнений, що запропонована правова інформація допоможе зробити комунікацію між ув’язненими, засудженими, їхніми родичами та персоналом тюремної системи більш результативною та зрозумілою одне одному.

DSC_0451

«Видання увібрало в себе найкращі практики та багаторічний досвід моніторингу дотримання прав людини в місцях несвободи. Посібник є хорошим підґрунтям для підвищення правової освіченості громадян у цій сфері, додатковою запорукою дотримання закону у місцях несвободи щодо однієї з уразливих категорій громадян», – підсумував В’ячеслав Свірець.

Примірники посібника  «Права людини за ґратами» були передані для користування співробітникам управління ГПУ.

15785726_1213154438763300_1881499083_o

Крім того, посібник буде корисним не лише для осіб, що відбувають покарання у місцях несвободи, а й для громадських активістів та державних службовців, які прагнуть у своїй роботі дотримуватись основних прав та свобод людини.

DSC_0432

Завантажити практичний посібник можна за посиланням.

Поділитися

Інші новини