Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Стан дотримання прав людини в діяльності кримської міліції перебуває на контролі у представника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в АР Крим

1367320622З 22 по 25 квітня 2013 року представником Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в АР Крим Шаровою Н.В. спільно з представниками громадськості Пивоваровим В.С. (ВГО «Асоціація Українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів») та Луньовою О.В. (Мережа правових приймалень Криму) за участі працівників Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого відвідали органи та підрозділи, підпорядковані ГУМВС України в АР Крим.

У ході візиту вивчався стан дотримання прав людини та попередження належного поводження в діяльності ізолятора тимчасового тримання, Київського та Залізничного райвідділів Сімферопольського міського управління, а також Сімферопольського райвідділу ГУМВС в АР Крим.

Результати відвідування свідчать про часткове покращання умов тримання затриманих та взятих під варту осіб в ізоляторі тимчасового тримання, має місце також незначне покращення ведення службової документації. В той же час виявлено ряд суттєвих недоліків, які негативно впливають на стан дотримання прав людини.

За виявленими недоліками інформація та рекомендації по їх усуненню будуть спрямовані керівництву МВС України, а матеріали, прийняття рішень за якими віднесено до компетенції органів прокуратури – до Генеральної прокуратури України.

За результатами відвідування, зокрема, рекомендовано забезпечити:

– належний облік осіб, які перебувають в приміщеннях ОВС;

– належний облік надання медичної допомоги та виконання нормативних вимог по забезпеченню безперервності лікування затриманих та взятих під варту препаратами замісної підтримувальної терапії;

– роботу по інформуванню центрів з надання безоплатної правової допомоги затриманим;

– ведення документації патрульної служби, передбаченої нормативно-правовими актами, в частині обліку осіб, які затримуються та доставляються до органів внутрішніх справ;

– виконання вимог інструкції про порядок функціонування дактилоскопічного обліку з метою недопущення неконтрольованої дактилоскопії осіб.

Поділитися

Інші новини