Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Створено робочу групу по реалізації проекту з НПМ

20 січня 2015 року в офісі Асоціації УМДПЛ відбулася зустріч в рамках проекту «Підвищення  ефективності діяльності національного превентивного механізму в сфері  захисту прав та свобод осіб у місцях несвободи в системі Міністерства внутрішніх справ та Державної пенітенціарної служби України», що реалізовується за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження». IMAG0179

Було створено робочу групу по реалізації даного проекту, в яку ввійшли представники Асоціації УМДПЛ та Офісу Омбудсмана, зокрема – керівник Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Юрій Білоусов і керівники профільних відділів – Олександр Федорук та Віктор Чупров.

В ході зустрічі йшлося про створення методичних посібників щодо особливостей моніторингу місць несвободи в системі Міністерства внутрішніх справ та Державної пенітенціарної служби, які будуть використовуватися моніторами національного превентивного механізму для проведення візитів до відповідних установ.

Також говорили про проведення спеціалізованих тренінгів по МВС та ДПтСУ, організації зустрічі ініціативної групи по переформатуванню роботи Експертної ради, презентацію бази НПМ тощо.

 

Поділитися

Інші новини