Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Тренінг «Правила спілкування з міліцією» – у вашому місті!

Червень 2015 року видався не тільки спекотним, але й насиченим  тренінгами, проведеними представниками Асоціації УМДПЛ. Так, протягом місяця молодь в Житомирі, Вишгороді, Івано-Франківську, Вінниці та Києві мала можливість відвідати тренінги «Правила спілкування з міліцією».

2Після короткого опису діяльності Асоціації учасники тренінгу мали змогу подискутувати про природу виникнення прав людини, форми та методи захисту цих прав. Окрім того, ознайомились з засадами українського законодавства та розібрали, як можна вирішувати конфліктні ситуації, що трапляються при спілкуванні з правоохоронцями. Саме через незнання базових принципів спілкування з міліцією та те, як відрізнити наказ від прохання і виникає більшість конфузів та непорозумінь.

5Кожний тренінг мав практичну складову. Учасники за бажанням могли відвідати місцевий райвідділок міліції з оглядовою екскурсією. Перевірка доступності для мало мобільних груп населення, наявність відео фіксації біля входу, книга скарг та пропозицій в доступному для відвідувачів місці, наповненість інформаційних стендів, користування кімнатою для відвідувачів та наявність в ній відповідної літератури – ось далеко не повний список того, що мали змогу перевірити учасники заходу.

6Так у Вінниці було зафіксовано ряд порушень і виявлено системну проблему, вирішенням якої в подальшому займеться Асоціація УМДПЛ. Учасники тренінгу не тільки змогли перебороти внутрішній страх перед людьми в формі, але й фахово спілкувались з представниками правоохоронних органів.

7Якщо ви маєте бажання організувати подібний тренінг у вас в місті – напишіть нам umdpl.association@gmail.com

Майстер-клас “Ти і міліція” проведено в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини