Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Сергій Перникоза радить почитати корисні книги для дорослих та дітей (СПИСОК)

Цього тижня Сергій Перникоза, координатор Моніторингової кампанії «Поліція під контролем», приніс на «Живу бібліотеку» цьогорічного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA кілька цікавих книг.

Перша книга – він сам, тобто жива книга, що розповіла про досвід спілкування з колишньою міліцією та поліцією,  а також історію подолання страху відстоювати свої права. Будь-хто міг обрати Сергія як книгу-співрозмовника і поставити різноманітні запитання.

17626662_1322644341162453_7733902329133414085_n

Крім того, правозахисник взяв із собою корисні книги, видані Асоціацією УМДПЛ. Проте для тих, хто пропустив зустріч із Сергієм Перникозою, він підготував список рекомендованої літератури:

Для тих, хто хоче дізнатися про основи спілкування з поліцією – серія практичних порадників «Ти і поліція», які містять важливу інформацію для безконфліктного законного врегулювання будь-якої ситуації під час спілкування з поліцією:

Отримати безкоштовний примірник брошури можна, заповнивши онлайн-форму: https://goo.gl/forms/lJqpd57YOesejmxG3

Електоронні версії – тут.

Для тих, хто хоче отримати об’єктивну інформацію про правозахисний аспект роботи поліції – щорічне науково-практичне видання «Права людини в діяльності української поліції – 2016» – огляд стану дотримання прав людини в діяльності української поліції протягом року, а також інформація про ключові події у сфері поліцейської діяльності — реформа поліції та атестування (переатестація) поліцейських.

Отримати безкоштовний примірник можна, заповнивши онлайн-форму: https://goo.gl/forms/1j7UzYgnLvraXrWK2

Електронна версія – тут.

Увага! Видання розповсюджується безкоштовно, а всі витрати за поштову відправку ми беремо на себе. Більше книг від Асоціації УМДПЛ ви знайдете в електронній бібліотеці за посиланням: http://umdpl.info/library/

видання за 2016

Активісти, які спілкуються з поліцією під час моніторингових кампаній Асоціації УМДПЛ, вже мають ці книги у своїй бібліотеці. У рамках нещодавно розпочатого Всеукраїнського флешмобу «Поліція в об’єктиві» ви можете побачити їхні відео з різних відділків поліції. Відео – за посиланням: http://bit.ly/2mlhZVP

Поділитися

Інші новини