Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

У Дніпропетровській області відбулися покази анімаційного фільму “Ти і поліція”

20161012_120823

Активісти “Західно-донбаської правозахисної групи”, спільно з Асоціацією УМДПЛ, розпочали  покази анімаційного фільму для підлітків “Ти і поліція” в Дніпропетровській області. У жовтні відбулися перші “пілотні” перегляди.

Перегляди були проведені в загальноосвітній школі №9 м. Павлограда та загальноосвітній школі №6 м. Тернівки. На заході були присутні учні 9-х та 10-х класів, методисти відділів освіти, представники відділів кримінальної міліції у справах дітей. Відділ освіти м. Тернівки рекомендує їх для перегляду на уроках права в 9-х класах. Активісти провели два уроки з права в 9-х класах (з переглядом анімаційного фільму).

Наразі укладено угоди з Тернівським та Павлоградським телебаченнями на показ в ефірі анімаційного фільму “Ти і поліція”.

Активісти планують звернутися до відділів освіти з пропозицією додати “Ти і поліція” в програму навчання (1 академічна година на уроках “Основи з правознавства”) у 2017 році, та при необхідності передати методистам та викладачам свої напрацювання.

Мультфільм охоплює найбільш розповсюджені ситуації, з якими може зіткнутися підліток у своєму спілкуванні з поліцією. Фільм нараховує 6 типових сюжетів: «Відчиніть! Поліція!», «Пред’яви паспорт! Виверни кишені!», «Терміново прийди до слідчого!», «Тебе затримано за адміністративне правопорушення!», «Поліцейська жорстокість». Про всі ці теми на власних цікавих прикладах «розповідають» герої мультфільму – підліток Вась-Вась та його старша сестра Оленка. Анімаційна стрічка, в першу чергу, розрахована на підлітків 16-18 років, а також на всіх зацікавлених, хто хоче підвищити свою правову обізнаність у ситуаціях спілкування з правоохоронцями.

Зазначимо, що серію анімаційних фільмів «Ти і поліція» виготовлено студією Real Stories Production спільно з Асоціацією УМДПЛ за фінансової підтримки Програми «Матра» посольства Королівства Нідерландів в України.

IMG_3610

Поділитися

Інші новини