Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

В рамках ХІІ Docudays UA презентовано безкоштовний мобільний додаток "Міліція під контролем"

24 березня 2015 року в рамках ХІІ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS UA Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів презентувала безкоштовний мобільний додаток “Міліція під контролем”. Це оновлена правова інформація про те, як поводитись із правоохоронцями в різних життєвих ситуаціях, як запобігти чи вирішити конфлікти з міліцією.

DSC_0313

Під час презентації розповідалося про передумови створення такого додатку, особливості його використання тощо. Також було показано короткий фільм, знятий під час моніторингової кампанії “Міліція під контролем”. В ньому наглядно продемонстровано, як знання своїх прав може забезпечити від неправомірних дій з боку працівників міліції.

DSC_0300

Порадник має веб-версію на сайті http://policeundercontrol.org/pc/. Там само можна знайти кнопки для завантаження мобільного додатку власникам операційних систем Android та iOS. Він складається із 17 розділів і містить важливі для сьогодення питання, серед яких: «Зустріч із міліціонером на вулиці», «Спілкування з працівником ДАІ», «Особистий огляд і огляд речей міліціонером», «Вас звинувачують в адміністративному правопорушенні», «Вас викликають у відділення міліції», «До Вас прийшов міліціонер», «Фото, відео, аудіо фіксація діяльності міліції» та інші. Окрім того, в ньому містяться телефони та адреси територіальних відділень міліції, а також контакти організацій, де можна отримати консультацію чи правову допомогу.

DSC_0341

Нагадаємо, що Асоціація УМДПЛ працює над дотриманням прав та свобод людини в діяльності правоохоронних органів шляхом створення ефективної системи громадського контролю.

DSC_0295

Поділитися

Інші новини