Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Правовий посібник «Пенітенціарна система та права людини» (Друге видання)

20863933_1257423754369048_1883879368_nПенітенціарна система та права людини: правовий посібник / Федорук О.О., Яковець І.С., Бондаренко О. А. — К. : Асоціація УМДПЛ, 2016 р. – 256 с.

Правовий посібник «Пенітенціарна система та права людини» містить огляд правових норм порядку виконання кримінальних покарань та утримання під вартою, а також роз’яснення їх правозастосування. Ув’язнені, засуджені, їхні близькі чи родичі та інші зацікавлені особи дізнаються, як побудована робота органів та установ Державної кримінально-виконавчої служби України, які права ув’язнених та засуджених обмежуються та як реалізувати права, гарантовані законодавством України. Новий правовий посібник «Пенітенціарна система та права людини» буде корисним не тільки персоналу системи, засудженим та ув’язненим – зібрану інформацію можна використовувати для здійснення громадського контролю за дотриманням прав людини у пенітенціарних закладах України. Посібник розроблено на основі багаторічного досвіду моніторингу дотримання прав людини в пенітенціарних установах. У роботі над виданням взяли участь спеціалісти у галузі кримінально-виконавчого права, практичні працівники, правозахисники та науковці.

Видання публікується за підтримки Посольства Чеської Республіки в Україні та Фундації Інституту відкритого суспільства (FOSI).

Погляди авторів видання не обов’язково відображають офіційну позицію Посольства Чеської Республіки в Україні та Фундації Інституту відкритого суспільства (FOSI).

ЗАВАНТАЖИТИ У ФОРМАТІ PDF

Поділитися

Інші новини