Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

22 жовтня 2012 року в офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини відбувся брифінг на тему «Проблеми взаємодії молоді та міліції».

       Зустрічі представників неурядових організацій з працівниками секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини становляться нормою співпраці.

       22 жовтня 2012 року в офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини відбувся черговий брифінг на тему «Проблеми взаємин молоді та міліції». Правозахисники та громадські активісти обговорили характер взаємин молоді та міліції, експерти розказали про чисельні проблеми, пов’язані із порушенням прав громадян українською міліцією, а також про своє бачення стратегії дій громадських організацій та держави задля поліпшення ситуації та подолання міліцейського свавілля.

       Організатором брифінгу виступив правозахисний центр «Поступ» спільно з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.
 

        Організатори презентували результати опитування в рамках всеукраїнської акції «Ознайомлений – значить озброєний: Мої права при контактах із міліцією», а експерти Асоціації УМДПЛ, в свою чергу, дали оцінку загальному стану дотримання прав людини в діяльності української міліції. Зокрема, Вадим Пивоваров, виконавчий директор Асоціації відзначив, що після проведення кількох етапів  кампанії «Міліція під контролем», яка була розпочата громадськістю рік тому, міліція стала значно адекватніше сприймати громадський контроль та моніторинг їхньої діяльності.

       До участі у заході долучилась ініціатива «Copwatch Ukraine», яка діє в рамках ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив», Правозахисний центр «Поступ», Асоціація УМДПЛ та Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Сумісно говорили про майбутнє моніторингового руху та про поширені випадки порушення прав людини в діяльності української міліції станом на поточний рік.

Поділитися

Інші новини