Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Знято арешт з майна екс-міністра МВС Захарченка: коментар юриста

Final Exam Schedule

Днями Печерський районний суд міста Києва зняв арешт з майна екс-міністра МВС В. Захарченка: що варто знати?

yevgen-krapyvin-350x233«В ухвалі – просто перелік майна. Якщо оцінювати ту інформацію по справі, що відома публічно, рішення правосудне: практика Європейського суду з прав людини говорить, що заходи забезпечення кримінального провадження мають бути пропорційними та обґрунтованими. А якщо провадження розслідується вже 4 роки і зараз держава не проводить слідчих та процесуальних дій, необхідність утримувати майно під арештом можна, відповідно, поставити під сумнів.

Отже, якщо суддя побачив це з клопотання, може ухвалити таке рішення. Не хотілося б розводити зраду, але чим довше триває розслідування, тим більше таких заходів забезпечення просто “злітають”. Бо, виходить, уже немає тих ризиків та необхідності тримати особу чи майно під таким контролем», – коментує питання юрист, експерт Асоціації УМДПЛ Євген Крапивін.

Нагадаємо, рішення про арешт було прийнято в рамках провадження про незаконне збагачення і відмивання грошей екс-міністром МВС Віталієм Захарченком від 13.11.2014 р. Під арешт потрапили будинки, 21 земельна ділянка в Київській і Донецькій областях, квартири в Донецьку та Києві, а також два машиномісця.

За даними журналістів-розслідувачів, як пише theБабель, «Фонд Адміністративне бюро LVV» є одним з міжнародних офшорів, на які записано майно колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. В лютому 2014 року Захарченка оголосили в міжнародний розшук.

💻 Переглянути ухвалу суду у ЄДР судових рішень можна тут. Читайте цей допис також на нашій Facebook-сторінці.

 

Поділитися

Інші новини