Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Анімаційний фільм «Ти і поліція» показали на Мандрівному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA

DSC00269

Під час кінопоказів Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Харківщині молоді люди ознайомилася також із мультиплікаційним фільмом «Ти і поліція», підготовленим Асоціацією УМДПЛ.

Таку новацію запровадив член правління Асоціації, регіональний координатор Фестивалю в Харківській області Юрій Чумак.

Так, 21 грудня 2016 року, за підтримки Благодійного фонду соціального розвитку Харківської області, в приміщенні Валківської районної ради були організовані кінопокази та обговорення для молоді, а також для депутатів райради.

До уваги глядачів була представлено кілька фільмів і, зокрема, стрічка «Євромайдан SOS». Рефреном у ній звучать слова координаторки громадської ініціативи «Євромайдан SOS» Олександри Матвійчук: «Люди вийшли на протест, тому що вони не хотіли далі жити в країні, де міліція б’є студентів».

Тому актуальним для учнів шкіл і ліцеїв, які стали учасниками фестивального показу, стало знайомство з анімаційним фільмом «Ти і поліція», підготовленим Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів. Юрій Чумак розповів також про правопросвітницьку діяльність організації та роздав юнакам і дівчатам візитки, що нагадують про інтерактивний і дуже корисний посібник «Поліція під контролем».

Подібні заходи були організовані ще у низці населених пунктів Харківщини.

DSC00283

Матеріал підготував Георгій Кобзар

Поділитися

Інші новини