Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Асоціація УМДПЛ навчала молодь спілкуватись із міліцією під час літніх освітніх таборів

1377785213Одна з найбільш вразливих груп, що потерпає від незаконних дій з боку міліціонерів – студенти і молодь. В школах і університетах, на жаль, рідко вчать тому, як відстояти свої права. Тому Асоціація УДМПЛ продовжує свою просвітницьку роботу серед молоді. Цього літа експерти Асоціації проводили освітні майстер-класи «Ти і міліція», на яких розказували як захиститись від незаконних дій з боку працівників правоохоронних органів, під час літніх освітніх таборів для молоді з усієї країни, організованих молодіжною організацією «Фундація Регіональних Ініціатив» (ФРІ).Освітньо–мотиваційні табори ФРІ цьогоріч зібрали в різних регіонах України понад 500 людей. Однією з пріоритетних тем навчань під час таборів стала тема прав людини, взаємодії з органами влади та міліцією. Тому в рамках партнерства Асоціації УМДПЛ із ФРІ для учасників таборів були проведені навчання, під час яких розглядались найбільш поширені конфліктні ситуації у спілкуванні з міліцією. Експерти Асоціації радили молодим людям, як уникнути негативних наслідків та проблем, а також пояснювали, яким чином оскаржити дії правоохоронців та відновити порушені права.

За словами експертів, що вже не перший рік проводять подібні навчання для різних груп, запитання про те, як поводитись у тій чи іншій ситуації контакту з міліцією, зазвичай схожі. Тому завдання Асоціації УМДПЛ – навчити якомога більшу кількість людей захищати свої права від порушень з боку правоохоронців під час таких типових ситуацій, щоб таким чином дисциплінувати самих міліціонерів і зменшити кількість незаконних дій.

Якщо у вас, ваших колег, партнерів чи цільової аудиторії, з якою ви працюєте, є потреба в отриманні знань про спілкування з міліцією – ви можете організувати подібний просвітницький захід у себе в місті чи для своєї організації та запросити експертів Асоціації УМДПЛ чи партнерських організацій для його проведення. Детальніше тут.

Також невеликий відеозапис лекції можна побачити за посиланнями:

Не провокуй. Не ображай. Не тікай (ЛЕКЦІЯ) 1/2

Не провокуй. Не ображай. Не тікай (ЛЕКЦІЯ) 2/2

Читайте подробиці та анонси на нашому сайті, а також там можна знайти корисні матеріали, пам’ятки та іншу літературу, яка допоможе захистити себе від незаконних дій правоохоронців.

Поділитися

Інші новини