Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Асоціація УМДПЛ розробила мобільний додаток про права людини за ґратами

До Міжнародного дня захисту жертв катувань програма «Права людини за ґратами» Асоціації УМДПЛ розробила безкоштовний мобільний додаток «Права людини за ґратами». Доступ для завантаження: Google Play.

додаток

Онлайн-порадник складається з 23 розділів та розкриває правові основи роботи пенітенціарних установи та права людей, які там перебувають, зокрема: «Правовий статус ув’язнених та засуджених», «Заходи безпеки в пенітенціарних закладах», «Контакти із зовнішнім світом», «Матеріальні та комунально-побутові умови тримання ув’язнених та засуджених», «Сприяння соціальній адаптації засуджених», «Громадський контроль».

У додатку містяться відповіді на 3 основних питання:

  • Як побудована робота органів та установ Державної кримінально-виконавчої служби України;
  • Які права ув’язнених та засуджених обмежуються та як реалізувати права, гарантовані законодавством України;
  • Як здійснюється громадський контроль за дотриманням прав людини в українських пенітенціарних установах.

Правова онлайн-база знань зібрана експертами Асоціації УМДПЛ на основі аналізу кримінально-виконавчого законодавства та нормативно-правових актів, а також багаторічного досвіду моніторингових візитів до пенітенціарних установ з метою підвищити рівень громадського контролю за дотриманням прав людини.

19397065_279371065864093_8211149270398466860_n

«Попри реформування пенітенціарної системи та постійні зміни відповідного законодавства на одному мобільному додатку міститиметься максимум правової інформації, що постійно оновлюватиметься. Особи, які з різних причин контактують з персоналом пенітенціарних закладів або перебувають у цих установах, у будь-який зручний час зможуть отримати відповідь чи роз’яснення щодо ситуації у контексті діяльності в’язниць», – зазначає Олександр Федорук, керівник програми «Права людини за ґратами» Асоціації УМДПЛ.

Правовий порадник має веб-версію на сайті http://prisonrights.info/. Власники операційних систем Android можуть безкоштовно завантажити мобільний додаток на Google Play за посиланням.

Довідково

Мобільний додаток «Права людини за ґратами» розроблений Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ). Пропозиції та зауваження щодо роботи додатку приймаються за адресою: umdpl.association@gmail.com або на Facebook-cторінці Програми «Права людини за ґратами».

Доступ до безкоштовного завантаження: Google Play

Поділитися

Інші новини