Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Асоціація УМДПЛ провела перший поглиблений тренінг з громадського моніторингу у Львові

З 11 по 16 лютого у Львові відбувся спеціалізований семінар з громадського моніторингу правоохоронних органів, організований Асоціацією УМДПЛ спільно з Міжнародною організацією «Міжнародна Пенітенціарна Реформа» (Велика Британія), за фінансової підтримки Європейської комісії та Національного фонду підтримки демократії (США). У заході взяли участь найактивніші учасники всеукраїнської моніторингової кампанії „Міліція під контролем”, яка проходила в листопаді 2011 року. Метою тренінгу було поглиблення вже існуючих у учасників знань в сфері дотримання прав людини правоохоронцями та ознайомлення з досвідом інших країн в сфері громадського контролю.

Тренерами на школі виступили міжнародні експерти в сфері прав людини, серед яких Андрій Юров – експерт Ради Європи, директор з розвитку Московської Гельсінкської групи, Ігор Сажин – член Громадської спостережної комісії в Республіці Комі, член правління Міжнародного «Меморіалу», Сергій Шимоволос – експерт «Міжнародної Пенітенціарної Реформи», Вадим Пивоваров та Юрій Бєлоусов – експерти Асоціації УМДПЛ.

Протягом тренінгу учасники разом з тренерами досліджували міжнародні стандарти в галузі прав людини, підходи до застосування положень Європейської конвенції з прав людини в сфері захисту права на заборону катувань, права на свободу та особисту недоторканість, дотримання свободи мирних зібрань. Також учасники, які в майбутньому стануть координаторами кампаній моніторингу міліції у своїх містах, присвятили один з шести днів тренінгу плануванню та обговоренню особливостей проведення та очікуваних результатів цілорічної моніторингової кампанії „Міліція під контролем”, яка стартуватиме вже в березні.

„Варто подякувати нашим партнерам з «Міжнародної Пенітенціарної Реформи», адже завдяки їх підтримці ми отримали нагоду обмінятись досвідом в сфері громадського контролю з найкращими експертами в цій сфері з Росії. Дуже важливо, що учасники тренінгу перед плануванням моніторингової кампанії на 2012 рік дізнались про досвід та технології моніторингу правоохоронних органів та пенітенціарної системи в інших країнах”, – зазначив Вадим Пивоваров, виконавчий директор Асоціації УМДПЛ.

Поділитися

Інші новини