Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Громадськість проти корупції

        31 жовтня 2011 року голова громадської ради при УМВС України в Житомирській області, голова Житомирського обласного осереду ВГО УМДПЛ Петро Грибан прийняв участь у засіданні комісії з питань правової політики та боротьби із злочинністю та корупцією громадської ради при Житомирській облдержадміністрації.

      Під час засідання обговорювалися питання щодо моніторингу закладів охорони здоров"я з питань прихованого надання ними, під виглядом благодійної допомоги, платних медичних послуг. Особливо гостро ця проблема стосується інвалідів, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, а також інших категорій малозабезпечених громадян. Ще одна проблема яка обговорювалася – це наявність корупційних схем з надання права власності на земельні ділянки та об"єкти нерухомості. Адже ні для кого не є секретом, що існує так звана "поверховість" власників земельних ділянок – коли на одну ділянку існує одночасно декілька державних актів права власності і в цих схемах не останню сходинку займають чиновники місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування. Обговорювалися й інші проблемні питання.

     На засіданні прийнято рішення про співпрацю комісії та громадської ради при УМВС області з питань моніторингу діяльності правоохоронних органів Житомирщини у сфері боротьби із злочинністю та корупцією.

 

 

Поділитися

Інші новини