Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Житомирській експеримент

        Наказом МВС України з 1 липня 2011 року запроваджено проведення експерименту по апробації вертикальної системи підпорядкування слідчих підрозділів органів внутрішніх справ держави. Фактично, це перший крок для реалізації положень Конституції України по утворенню підрозділів досудового слідства, як самостійного правоохоронного органу, незаангажованого загальними завданнями міліції. За рахунок зміни підпорядкування усувається тиск на слідчого з боку керівництва, а це дозволяє сподіватись на більш об’єктивний підхід до розслідуваних подій та оцінки зібраних доказів.

         За проведенням експерименту слідкуватиме спеціально створена при УМВС України в Житомирській області Наглядова рада, до складу якої ввійшли максимально незалежні досвідчені експерти:

Савченко Ігор Васильович – перший заступник начальника Управління;

Дячук Василь Іванович – начальник слідчого управління УМВС, кандидат юридичних наук;

Криворучко Ігор Григорович – заступник начальника Управління, начальник штабу УМВС;

Лебідь Юрій Миколайович – начальник УГБ УМВС;

Бура Віктор Петрович – голова ради Житомирської обласної ветеранської організації Асоціації ветеранів МВС України;

Врублевський Анатолій Леонідович – пенсіонер МВС;

Грибан Петро Васильович – голова ради Житомирського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів»;

Крошко Юрій Олександрович – начальник УДСБЕЗ УМВС;

Бугира Віктор Петрович – начальник УКР УМВС;

Весельський Віктор Казимирович – начальник кафедри криміналістики та судової медицини, кандидат юридичних наук, професор НАВС;

Соконюк Василь Іванович – начальник Житомирського відділення навчального-наукового інституту заочного дистанційного навчання НАВСУ.

        На членів Наглядової ради покладається відповідальність за моніторинг проведення експерименту, у межах компетенції координація роботи оперативних працівників територіальних органів внутрішніх справ по налагодженню ефективної взаємодії з слідчими підрозділами.

 

 

 

Поділитися

Інші новини