Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Запрошуємо на конференцію "Розвиток громадського контролю за правоохоронними органами"

                                              МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ
«РОЗВИТОК ГРОМАДСЬКОГО КОНТРОЛЮ ЗА ПРАВООХОРОННИМИ ОРГАНАМИ»

    14 грудня 2012 р. у Києві відбудеться ІІ Міжнародна конференція «Розвиток громадського контролю за правоохоронними органами».

     Організатором конференції виступить Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ), за підтримки міжнародної організації «Міжнародна Пенітенціарна Реформа», Міжнародного фонду «Відродження» та Посольства Великої Британії в Україні.

     Міжнародна конференція має на меті посилення сектору неурядових організацій, що працюють в сфері громадського контролю в Україні та інших країнах, адже саме вони є важливим елементом попередження жорстокого поводження та незаконного насильства в правоохоронних органах. Учасники матимуть нагоду дізнатись про вже існуючі форми роботи в сфері громадського контролю, а також презентувати власний успішний досвід. Зокрема буде презентовано результати всеукраїнської моніторингової кампанії «Міліція під контролем», яку проводили активісти з понад 20 регіонів країни протягом 2012 року, а також інші ініціативи в цій сфері.

     Також під час конференції будуть обговорені форми громадського контролю за діяльністю правоохоронних органів, які реалізуються у співпраці із органами влади – мова в першу чергу йде про роботу національного превентивного механізму по запобіганню катуванням, що діятиме на базі інституту Омбудсмана України.

     Під час практичної частини учасники матимуть змогу спільно обговорити плани по проведенню громадських кампаній з моніторингу правоохоронців наступного року, поділитись ідеями та домовитись про подальшу співпрацю в сфері громадського контролю

     По завершенню конференції відбудеться церемонія нагородження переможців всеукраїнського конкурсу творчих робіт «Міліція під контролем» та відзначенні найактивніші учасники всеукраїнського моніторингу міліції у 2012 році.

     До участі у конференції запрошуються представники неурядових організацій та ініціатив, які працюють в сфері громадського контролю за дотриманням прав людини з боку правоохоронців.

     Усіх охочих взяти участь у конференції просимо до 18:00 2 грудня надіслати коротку заявку (в темі листа зазначити «Конференція») на адресу umdpl.association@gmail.com, в якій вказати:
– прізвище, ім’я;
– організацію/ установу;
– напрямки діяльності в сфері громадського контролю за правоохоронними органами;
– контактну електронну адресу;
– контактний телефон.

     Усі відібрані учасники будуть запрошенні до участі у конференції по електронній пошті до 5 грудня включно.

     Точні час та місце проведення конференції будуть повідомлені додатково.

     Учасники будуть забезпечені роздатковими матеріалами та харчуванням під час конференції. Учасникам з інших регіонів України також буде відшкодовано проїзд до Києва та в зворотному напрямку (автобус або поїзд (купе).

   Із додатковими питаннями звертайтесь за контактами: Марина Цапок, +38 (097) 96 173 46

Поділитися

Інші новини