Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

КОНКУРС на участь у тренінгу з громадського моніторингу діяльності міліції

КОНКУРС

на участь у тренінгу з громадського моніторингу діяльності міліції

(перший тренінг, м. Київ)

 

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) розпочинає другу серію навчань методам громадського моніторингу діяльності міліції. Тренінги пройдуть за фінансової підтримки Національного фонду підтримки демократії (США) та за організаційної допомоги Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Перший тренінг відбудеться 16-18 березня 2012 року в м. Києві. До участі у ньому запрошуються активісти недержавних організацій, працівники засобів масової інформації, які мають мотивацію активно діяти в сфері захисту та підтримки прав людини, співпрацюють або зацікавлені в співпраці з правозахисними організаціями щодо громадського контролю діяльності правоохоронних органів з Київської, Житомирської, Черкаської, Кіровоградської, Сумської, Вінницької, Чернігівської, Одеської та Миколаївської областей.

Зверніть увагу! Тренінги для представників інших регіонів України відбудуться у квітні в м. Харкові (східні та південні регіони) та в травні в м. Львові (західні регіони).

Слідкуйте за анонсами!

Учасники тренінгів отримають:

  • базові знання щодо моніторингу прав людини як одного з ефективних методів громадського контролю дотримання прав людини;
  • вміння та навички з виявлення порушень прав людини в роботі працівників органів внутрішніх справ за допомогою спеціально розроблених алгоритмів громадського моніторингу;
  • загальну інформацію про механізми захисту прав людини.

Претенденти на участь у тренінгах повинні бути готові:

  • відвідувати всі заняття протягом 3-денного тренінгу;
  • активно брати участь у виконанні практичних завдань;
  • працювати в команді з іншими учасниками тренінгу.
  • взяти участь у загальноукраїнській кампанії з моніторингу діяльності ОВС, яка проходитиме в кілька етапів протягом 2012 року.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників тренінгу, витрати на проїзд до місця проведення тренінгу й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом, купейним або плацкартним вагоном поїзда). Після закінченню тренінгу учасники отримують сертифікат.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити електронну форму за посиланням: http://edu.helsinki.org.ua/zajavka (зверніть увагу, що доступ до анкети мають лише зареєстровані користувачі сайту)

Кінцева дата реєстрації до участі у тренінгу – 1 березня 2012 р.

Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну, розглянуті не будуть.

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.

Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати протягом 5-ти днів після кінцевої дати отримання конкурсних документів.

 

За додатковою інформацією звертайтесь:

Марина Цапок, програмний асистент Асоціації УМДПЛ

+38 (097) 96 173 46

marishka.ts@gmail.com

Поділитися

Інші новини