Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Круглий стіл в рамках акції «16 днів проти насильства»

      29 листопада 2012 року у конференц-залі НАН України в рамках акції «16 днів проти насильства» відбувся круглий стіл «Розбудова системи протидії домашньому насильству», організований Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно з Програмою розвитку ООН в Україні.

     З вітальною промовою виступили Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, директор представництва Програми розвитку ООН в Україні Рікарда Рігер та представники міжфракційного об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості».

     Серед учасників конференції були народні депутати України, суддя Верховного Суду України у відставці, директор Департаменту гендерної політики та оздоровлення дітей, директор Департаменту сім’ї та дітей, директор Департаменту статистики послуг Державної служби статистики України, представники громадських організацій.

      Наталя Козаренко, член правління АУМДПЛ, керівник громадської приймальні Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я, виступила з доповіддю на тему: «Роль громадських організацій в наданні безкоштовної юридичної допомоги жертвам насильства».

     Під час заходу учасниками обговорювалися питання законодавчого забезпечення запобігання домашньому насильству, інституціоналізації системи попередження домашнього насильства, а також профілактики, інформування та громадських ініціатив.

     За підсумками роботи були вироблені рекомендації центральним і місцевим органам виконавчої влади для більш ефективного запобігання домашньому насильству.

Поділитися

Інші новини