Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

МІЛЦІЯ ПІД КОНТРОЛЕМ: Київ. Зачинена кімната (ФОТО)

      25 жовтня відвідав приміський залізничний вокзал «Дарниця» – подивитися, як працює тамтешня міліція.

       Ділюся враженнями: правоохоронці транспортної міліції, у порівнянні навіть із своїми колегами з патрульної служби, явно не перенапружуються – багато й довго дружньо розмовляють з працівниками залізничного вокзалу, охоронцями і якимись специфічними людьми у цивільному – схоже оперативниками чи колегами без форменого одягу.
 

     Під час прибуття потягів, виходили на перон і слідкували за дотриманням правопорядку.
 

      Послуги довідкового характеру громадянам надають – мабуть тутешня міліція вже звикла до використання її, як інформаційної служби: де каси? де маршрутки? де туалет? – всі ці питання для них звичні і правоохоронці досить спокійно на них відповідають.
 

      А ось до місця базування міліціонерів питання виникають. Хоча є кілька вказівників на неї на самому вокзалі, знайти її не так і легко


      Але проблема не в цьому – ці масивні залізні двері закриті

.

       Я приходив кілька разів, стукав, колихав туди-сюди ручку, намагався звернути увагу того, хто можливо там є – але все марно. Вони заперті. І ніякого дзвіночка чи щось таке.
 

    А як би мене, припустимо, обікрали – як бути з розрекламованим міліцією «розкриттям злочину по гарячих слідах»? Питаннячко

     Довідка: Кампанію координує Асоціація українських моніторів дотримання прав людини (Асоціація УМДПЛ). Фінансову підтримку кампанії надають МФ “Відродження”, Посольство ФРН в Україні, Національний Фонд підтримки демократії (NED) (США)

Поділитися

Інші новини