Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Міліція і громадськість обговорили результати кампанії "Міліція під контролем"

    15 грудня 2011 року в Житомирському обласному управлінні МВС пройшло розширене засідання Громадської ради, учасники якого обговорювали результати проведення на території області всеукраїнської кампанії «Міліція під контролем».

   До участі у зібранні, окрім постійних членів Ради, долучились і представники громадських організацій, які безпосередньо здійснювали моніторинг стану дотримання законності та прав громадян у повсякденній діяльності працівників міліції та керівники підрозділів міліції, що були піддані моніторингу.

   Розпочав роботу засідання голова Громадської ради при УМВС, голова Житомирського обласного осередку ВГО «Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів» Петро Грибан.

   Голова правління Житомирської обласної громадської організації «Дозор» Віктор Чупров, детально проаналізував хід кампанії та виявлені недоліки, пов’язані з діяльністю органів внутрішніх справ.

   – Серед принципових порушень – неналежне обладнання пандусів для в’їзду інвалідних візків у деяких райвідділах. Зокрема, вони не придатні для використання через завеликий кут підйому, недостатню ширину, відсутність обмежуючих бортиків, перил тощо – повідомив Віктор Чупров. Іншим аспектом порушень є практична сторона діяльності працівників міліції. Так, були виявлені недоліки порядку зупинки інспекторами УДАІ транспортних засобів та перевірці документів у водіїв, у спілкуванні з громадянами, у тому числі у чергових частинах, на вулицях та ін.

   Як наголосив начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Івакін, проведення таких громадських моніторингів є необхідним та допомагає виявляти існуючі прорахунки в роботі органів внутрішніх справ, а значить робити перший крок до їх усунення. Загалом же, недоліки, виявлені у ході громадського моніторингу, здебільшого пов’язані з недостатнім фінансовим забезпеченням підрозділів органів внутрішніх справ. Водночас, значна їх кількість вже усунена. Надалі працюємо і над виправленням інших.

    Відтак учасники зібрання прийняли рішення передати результати моніторингу начальникові УМВС України в Житомирській області генерал-майору міліції Юрію Івакіну для подальшого розгляду та усунення виявлених недоліків.

Поділитися

Інші новини