Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Оголошується конкурс на участь у другій серії спеціалізованих тренінгів з громадського моніторингу

Оголошується конкурс на участь у другій серії спеціалізованих тренінгів з громадського моніторингу дотримання прав людини в діяльності міліції. Тренінги проводить Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та в співпраці з Всеукраїнською освітньою програмою «Розуміємо права людини».

До участі в конкурсі запрошуються активісти недержавних організацій, працівники засобів масової інформації, які мають мотивацію активно діяти в сфері захисту та підтримки прав людини, співпрацюють або зацікавлені в співпраці з правозахисними організаціями щодо громадського контролю діяльності правоохоронних органів. Для кожної групи учасників буде проведено триденний тренінг. Розклад тренінгів наступний:

· м. Львів, 21-23 жовтня

· м. Київ, 28-30 жовтня

Учасники тренінгів зможуть:

· отримати базові знання щодо моніторингу прав людини як одного з ефективних методів громадського контролю дотримання прав людини;

· здобути вміння та навички виявлення порушень прав людини з боку працівників органів внутрішніх справ за допомогою спеціально розроблених алгоритмів громадського моніторингу;

· отримати загальну інформацію про механізми захисту прав людини.

Претенденти на участь у тренінгах повинні бути готові:

· відвідувати всі заняття протягом 3-денного тренінгу;

· активно брати участь у виконанні практичних завдань;

· працювати в команді з іншими учасниками тренінгу.

· взяти участь у загальноукраїнській кампанії з моніторингу діяльності ОВС, яка запланована на листопад 2011 року.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників тренінгу, витрати на проїзд до місця проведення тренінгу й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом, купейним або плацкартним вагоном поїзда). Після закінченню тренінгу учасники отримують сертифікат.

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.

Для участі у конкурсі необхідно зареєструвати свою кандидатуру на участь у тренінгу за допомогою реєстраційної анкети он-лайн за адресою: http://edu.helsinki.org.ua/index.php?id=1259310204, в якій також обов`язково вказати на які саме дату і місце проведення реєструєтесь.

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою, якщо Ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Контакти організаторів для надсилання заявок та отримання додаткової інформації:

E-mail:

Контактні особи: Олег Мартиненко, моб: +38 (067) 397 3007

Вадим Пивоваров, моб: +38 (067) 536 5775

Просимо звернути увагу на те, що конкурсні документи повинні надійти до 18.00 7 жовтня 2011.

Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну, розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати протягом 5-ти днів після кінцевої дати отримання конкурсних документів.

Поділитися

Інші новини