Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Показ фільмів про права людини в органах внутрішніх справ

    24 листопада 2011 року в системі службової підготовки пройшло заняття з особовим складом галузевих служб апарату УМВС України в Чернігівській області за участі членів Громадської ради. Для співробітників УМВС України в Чернігівській області пройшов перегляд фільму «Правосуддя для Сергія» у рамках  фестивалю «Дні документального кіно про права людини»

    Це вражаюча історія Сергія Магнітського, російського юриста, який помер у листопаді 2009-го у 37 років унаслідок тортур у слідчому ізоляторі Москви, так і не дочекавшись суду. Його загибель викликала обурення світової спільноти, але в самій Росії корумповані чиновники, винуватці трагедії, не були й не будуть притягнуті до відповідальності. Через рік після смерті Сергія Магнітського фільм розповідає про чоловіка, який заплатив найвищу ціну, намагаючись викрити всеохоплюючу корупцію, в лабетах якої опинилась Росія. Зараз сім’я і друзі Сергія вперше згодилися говорити на камеру, аби розповісти історію пересічного громадянина, який наважився протистояти корупції на найвищому рівні.

   Після перегляду фільму відбулось його обговорення.

     Члени Громадської ради при УМВС України в Чернігівській області голова громадської організацій «М’АРТ» Буров С.Ю. та директор благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр», член Асоціації УМДПЛ Лепеха А.Г. при обговоренні підняли питання катувань, жорстокого або такого, що принижує людську гідність видів поводження чи покарання в міліції.

    Хочеться вірити, що такі заходи допоможуть працівникам міліції дотримуватись прав людини в своїй практичній діяльності.

Поділитися

Інші новини