Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Результати розслідування самогубства в ІТТ

У вівторок, 19 липня цього року голова Івано-Франківського осередку Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів Василь Костів ознайомився із матеріалами службового розслідування інспекцією з особового складу управління кадрового забезпечення УМВС в Івано-Франківській обл. за фактом надзвичайної події в ізоляторі тимчасового тримання Івано-Франківського міського відділу міліції.

Як уже повідомлялось на нашому сайті 01 липня в місцевому ІТТ, згідно заключення судмедексперта, від механічної асфіксації помер Терлецький Орест Ярославович.

З метою забезпечення доступності службового розслідування суспільному контролю, прямо передбачене рішеннями Європейського суду з прав людини ("Яременко проти України"), Асоціацією УМДПЛ було направлено відповідний запит на керівника УМВС України в Івано-Франківській області з пропозицією надати доступ до результатів членам Асоціації.

За результатами даного розслідування щодо відповідальних осіб ІТТ за недбале ставлення до своїх службових обов’язків, що допустило до спричинення самогубства заарештованого вжито дисциплінарне покарання та звільнення двох працівників міліції з органів внутрішніх справ.

Поділитися

Інші новини