Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

У Донецьку навчалися захищати свободу мирних зібрань

    У Донецьку відбувся семінар-тренінг «Теорія та практика застосування права на свободу мирних зібрань в Україні».

   Навчальний захід для понад 40 представників громадянського сектору Донецької та Луганської областей проводився в рамках проекту «Захист свободи зібрань в Україні», за підтримки «Національного Демократичного Інституту міжнародних відносин» (НДІ). Організаторами семінару виступили Всеукраїнська громадська організація «Інститут економіко-соціальних проблем «Республіка» та ГО «Центр дослідження суспільства».

     Член Асоціації УМДПЛ, Голова Донецького осередку ВГО УМДПЛ Олексій Милостний виступив тренером на семінарі на теми «Нормативні акти органів місцевого самоврядування, що обмежують свободу мирних зібрань, та як з ними боротися», «Спілкування з міліцією на тему свободи мирних зібрань».

     В період проведення семінару Олексій Милостний з представниками молодіжних громадських організацій Луганської та Донецької областей провів майстер-класи на тему «Як убезпечитися від протиправних дій міліції». Були роздані віддруковані пам’ятки, підготовлені Асоціацією УМДПЛ та Харківською правозахисною групою. Також Олексій Милостний розповів про зміни, що мають відбутися у практиці органів внутрішніх справ після рішення Конституційного Суду, яким скасовано деякі норми статті 263 КУпАП, що порушували права людини.

    В ході проведення семінару-тренінгу були використанні матеріали підготовленні експертами Асоціації УМДПЛ Володимиром Батчаєвим та Юрієм Чумаком.

Поділитися

Інші новини