Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

У Луганському національному університеті ім. Т.Г.Шевченка запрацював "Правовий клуб"

      Історичний факультет Луганського національного університету завжди славився своїми традиціями: свята, обряди посвячення, традиційні археологічні експедиції і звичайно ж готовність допомогти товаришеві, все це з року в рік, з покоління в покоління передається на нашому факультеті. Нарешті Істфак вирішив відродити ще одну чудову традицію факультету – «Правовий клуб». Ідею активно підтримали викладачі кафедри «Політології та правознавства», зокрема Архипов Валерій Іванович і Бадер Антон Васильович. Зараз проект відродження «клубу» знаходитися ще в розробці. Є що допрацювати, змінити, адаптувати під сьогоднішніх студентів. І ситуація, яка склалася в правовій сфері, як в Україні, так і в інших державах змінюється майже щодня.

     Та робота йде, і 19.10.11 відбулися ознайомчі збори. На які було запрошено актив історичного факультету. Саме на зборах і була офіційно оголошена ідея відродження «Правового клубу». Головна мета клубу, не перетворити його на «добровільно-примусові» збори, а створити місце, куди студенти приходитимуть натхнені і зацікавлені розробкою та обговоренням їх проблем у сфері права. Керівництво клубу планує взяти на себе Бадер А.В., він у своєму виступі на зборах активно відстоював позицію зацікавленості викладачів кафедри в дискусійній, живій роботі зі студентами, дізнатися свіжий погляд студентів на давно існуючі проблеми права і дізнатися, що зараз цікавить молодь. І, звичайно ж, учасники клубу зможуть дізнатися об’єктивну думку педагогів.

    Право, це саме та сфера освіти, яка насправді може, ні, навіть обов’язково стане в нагоді в житті будь-якої людині, не залежно від рівня її законослухняності.

     Відкрив збори доцент кафедри «Політології та правознавства», член Асоціації українських моніторів дотримання прав людини Архипов В.І. Він провів консультацію з питання: «Спілкування з міліцією: як не стати жертвою». Кожен з нас хоч раз у житті стикався з цим, і не завжди ми знали, на що маємо право, і на що має право міліціонер, дуже корисно було дізнатися про тонкощі, які можуть надалі врятувати нас з незручної ситуації пов’язаної з міліцією. Всі з глибоким інтересом слухали Валерія Івановича і не поспішали його відпускати, адже таких, на перший погляд дрібних «правових неприємностей» в нашому житті достатньо.

     Зараз доля клубу знаходитися в руках студентів факультету, саме їм вирішувати чи має право на існування такого роду організація, все залежить від зацікавленості учнів. Викладачі повною мірою проявили своє бажання працювати, тепер – справа за студентами.

      Шановні студенти, згадаємо латинську мудрість: хто ознайомлений, той озброєний! Цей вислів дуже яскраво підкреслює необхідність існування «Правового клубу».

Поділитися

Інші новини