Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Черкаський СІЗО відвідали представники Омбудсмена України

        17 жовтня Черкаський слідчий ізолятор відвідали представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини – Олександр Федорук та Юрій Ситник разом з регіональним координатором зі зв’язків з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Черкаській області Володимиром Батчаєвим. Метою приїзду була перевірка дотримання прав людини щодо ув’язнених Черкаського слідчого ізолятора.

      Візитериі оглянули всі корпуси установи. Чоловічі та жіночі камери, карцери, камери, де перебувають неповнолітні та камери в’язнів, яким загрожує довічний термін відбування покарання – все було ретельно перевірено. У кожній з камер,в які заходили представники Омбудсмена України, особисто спілкувались з ув’язненими на предмет дотримання правових норм персоналом установи до них та пропонували висловити скарги чи побажання стосовно свого утримання в слідчому ізоляторі. Одна з ув’язнених жінок висловила побажання поспілкуватись наодинці з Олександром Федоруком, така можливість їй була надана одразу. Інших скарг чи побажань від ув’язнених не надходило.
 

      Також ретельному огляду піддались учбовий клас, подвір’я для прогулянок, лазня, приміщення для приготування їжі, медична частина, кімнати для побачень. Було оглянуто всі цехи їдальні, незважаючи на ремонт, котрий там відбувається,також гості ознайомились з меню та скуштували страви, котрі мали подавати ув’язненим на обід.
 

      Серед питань, котрі також цікавили представників Уповноваженого з прав людини, було забезпечення ув’язнених літературою, зокрема підручниками, надання можливості для заняття фізичними вправами під час прогулянок, дотримання встановленого режиму та надання якісної та своєчасної медичної допомоги ув’язненим, котрі її потребують.
 

     За результатами перевірки керівництву установи були висловлені зауваження стосовно виявлених недоліків та надано практичні рекомендації щодо їх усунення, повідомили в Управлінні ДПтС України в Черкаській області.




Поділитися

Інші новини