Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Члени Асоціації УМДПЛ розказали молоді Києва про права людини та спілкування з міліцією


Члени Асоціації УМДПЛ Вадим Пивоваров та Марина Цапок провели семінар для молоді на тему прав людини, механізмів захисту та особливості поведінки під час спілкування з міліцією. Семінар проходив в рамках школи громадської активності для молоді, організованої Київською організацією „Фундації Регіональних Ініціатив”. В рамках школи учасники дізнались про роботу різноманітних громадських організацій, вчились самостійно планувати та реалізовувати соціальні проекти.

Учасниками заходу були близько 30 молодих людей – студенти і не тільки. Учасники активно цікавились механізмами захисту прав, зокрема тим, наскільки ефективними є національні інститути захисту прав та які міжнародні механізми захисту доступні для українців. Що ж стосується спілкування з міліцією, учасники традиційно цікавились тим, як убезпечити себе від незаконних перевірок документів та обшуків патрульними на вулиці. Вадим Пивоваров також пояснив молоді, як правильно реагувати та оскаржувати незаконні дії міліції, якщо такі вже мали місце.

Наостанок представники Асоціації залишили учасниками контакти, за якими можна звертатись в разі, якщо виникатимуть питання, що стосуються дотримання прав людини в міліції. А також одна з учасників заходу – студентка-юрист 3го курсу – настільки зацікавилась лекцією, що висловила бажання пройти стажування в Асоціації УМДПЛ.

Поділитися

Інші новини