Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Каменєв: Дотримання прав людини — це, перш за все, безпека громади

25735411184_8b320d32e0_z

Чому дотримання прав і свобод людини є важливим компонентом безпеки в громаді на Конференції Інституту миру і порозуміння «Безпечна громада», що відбулася днями в Києві, розповів експерт Асоціації УМДПЛ, юрист Михайло Каменєв.

За його словами, безпека будь-якої спільноти починається саме з поваги до прав кожного її індивіда. «Важливим є не лише встановлення технічних засобів, що сприяють громадській безпеці, проте і виховання в суспільстві розуміння, що таке права і свободи людини. Крім цього, органи влади — місцеві ради та адміністрації, поліція тощо, мають усвідомлювати свою роль у забезпеченні прав людини, відходячи при цьому від застарілих практик», — коментує фахівець.

Метою конференції була презентація підходу формування моделі безпеки на рівні громади. Учасниками заходу стали громади, які реалізують ініціативи з безпеки в громаді, представники ОМС, громадських організацій та поліції, представники Асоціації ОТГ та Асоціації міст, профільних міністерств та міжнародних організацій, які підтримують розвиток безпеки та процес децентралізації.

Ілюстрація — на фото місто Львів, Україна із ресурсу Flickr

Поділитися

Інші новини