Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Клієнти програми ЗПТ на Житомирщині прослухали майстер-клас «Ти і міліція»

На початку лютого більше сорока клієнтів програми ЗПТ в місті Житомир і в місті Коростень прослухали майстер-класи на тему «Ти і міліція». Під час заходу розглядалися найбільш поширені випадки порушень прав пацієнтів ЗПТ з боку правоохоронців, багато хто із слухачів задавав питання і розповідав приклади з життєвих ситуацій.

Житомир2 - копия
Олексій Котвицький під час майстер-класу давав корисні поради: як спілкуватися з правоохоронцями, як реагувати на виклики, затримання, огляди речей, обшуки у помешканнях, як за законом мають діяти патрульні, оперативники та інше. Також слухачі дізналися про те, яким чином гарантовано безперервність отримання препаратів ЗПТ клієнтами в ізоляторах тимчасового тримання (ІТТ).

Кор2

Наприкінці теми учасників було ознайомлено із мобільним додатком «Міліція під контролем», який розроблено і випущено Асоціацією УМДПЛ. Дана інформація виявилась дуже цікавою і корисною для клієнтів, особливо в теперішній час. Мобільний додаток став з’являтись в телефонах клієнтів ЗПТ, які завантажували його один за одним.
Всі учасники по завершенню висловлювали подяку за корисну і цікаво надану інформацію.

житомир - копия
Підсумовуючи захід і аналізуючи життєві приклади клієнтів замісної підтримувальної терапії можна і досі вважати, що це особлива група, яка потребує знань і навичок, які допомагатимуть відстоювати їм свої інтереси і права в конфліктах з представниками правоохоронних органів.

Нагадаємо, що Асоціація УМДПЛ займається розслідуванням порушень прав вразливих груп спільно з працівниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Проект реалізовується за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Поділитися

Інші новини