Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Консолідація розробки реформ у сфері юстиції в Україні

У період 5-10 жовтня відбулись засідання тематичних груп з обговорення попереднього проекту Методології з виміру прогресу здійснення реформ у сфері юстиції в Україні. У засіданнях взяли участь представники Ради Європи, установ сфери юстиції, громадських організацій та міжнародних ініціатив.

14647273_736733563131677_1624211363_o

З лютого 2016 року в межах спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Консолідація розробки реформ у сфері юстиції в Україні» розпочато розробку Методології з метою виміру прогресу в імплементації реформ у сфері юстиції та надання даних для виміру прогресу та впливу реформ.

Від Асоціації УМДПЛ у роботі тематичної групи в частині підвищення ефективності попередження злочинів, реабілітації засуджених та вдосконалення системи виконання покарань, що відбулося 7 жовтня 2016 року, взяв участь керівник програми “Права людини за ґратами” Олександр Федорук.

14618890_736733409798359_1663387185_o

Засідання відкрила з привітальним словом Олена Трапезнікова, керівник спільного проекту ЄС/Ради Європи «Консолідація розробки реформ у сфері юстиції в Україні» та консультант Ради Європи Ерік Сванідзе. Вони наголосили на важливості узгоджених дій в процесі розробки інструменту, який би дозволив здійснювати вимір прогресу реформ. Зокрема, окреслили мету проекту – розробити чітку методологію щоб виміряти чи досягли ми прогресу у реформах юстиції та за рахунок яких чинників відбулися якісні зміни.

Пан Мартін Седдон, консультант Ради Європи, презентував присутнім попередній проект Методології з виміру прогресу здійснення реформ у сфері юстиції в Україні. У процесі роботи учасники тематичної групи обговорили найбільш актуальні компоненти матриці проекту в сфері оцінювання поводження з правопорушниками в частині: реформи пенітенціарної системи; служби пробації; ювенальної юстиції; призначення покарання (вироблення принципів призначення покарання і скорочення використання ув’язнення).

Підбиваючи підсумки роботи, організатори зазначили те, що даний проект Методології є попередній та буде доопрацьований консультантами, зокрема з урахуванням пропозицій учасників тематичної групи.

Поділитися

Інші новини