Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Київрада делегувала представника Асоціації УМДПЛ до поліцейської комісії

5b2a046b26e79

Київська міська рада своїм рішенням від 19 грудня 2019 року № 467/8040 обрала аналітика Асоціації УМДПЛ Степана Золотаря одним з двох представників громадськості до складу поліцейської комісії Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. 

Склад зазначеної комісії остаточно був сформований в середині січня 2020 року, після чого вона приступила до виконання обов’язків.

“Це було дещо неочікувано, коли після короткої співбесіди профільна комісія Київради зупинилась на моїй кандидатурі. В подальшому, депутати на сесії підтримали рішення комісії та делегували мене та одного колишнього міліціонера з ГУБОЗ, який представляє відповідну ветеранську організацію, до поліцейської комісії. Громадський контроль є предметом мого академічного інтересу. Крім того, я та колеги по Асоціації УМДПЛ розробляємо законопроєкт для удосконалення роботи поліцейських комісій. Робота всередині комісії доповнить нашу експертизу і дозволить краще зрозуміти, як працює ця нова для України структура”, — зазначає Степан Золотар.

Поліцейські комісії є новим механізмом вирішення кадрових питань, який запроваджено із реформою органів правопорядку у 2015 році. Вони створюються для забезпечення прозорого добору (конкурсу) та просування по службі поліцейських. До складу кожної з комісій місцева рада, на території якої діє поліцейська комісія, обирає двох представників громадськості — 40 % від складу комісії.

Експерти Асоціації  УМДПЛ та Центру політико-правових реформ у 2017-2018 роках здійснили дослідження діяльности поліцейських комісій в Україні, із яким можна ознайомитися за посиланням.

Поділитися

Інші новини